Bolied egg masala curry recipe |How to make easy and tasty egg masala curry.


   For Hindi Go Below.👇👇


 About Egg Masala Curry-Egg masala sauce is an Indian dish made with bubbled eggs, onions, tomatoes, entire flavors and zest powders. There are various ways an egg sauce is made in India. Each home and locale may have an alternate formula. I make egg sauce from various perspectives. 


Fixings (Ingredients)


▢4 Eggs natural hard bubbled (How to Perfectly bubble ) 


▢1 tsp cumin seed 


▢1 tsp ginger (finely slashed) 


▢1 red onion slashed 


▢1 tsp turmeric powder 


▢1 tsp red bean stew powder 


▢1 tsp salt 


▢2 green bean stew 


▢1 tsp coriander powder 


▢1 tsp garam masala 


▢1 cup tomato new puree ( natively constructed puree formula ) 


▢150 ml milk skimmed 


▢2 tbsps coriander leaves hacked 


Directions 


1.》Save the eggs for bubbling in a pot brimming with water. (Perceive How) 


2.》All the while Heat a skillet on other burner and add oil. 


3.》At the point when Oil warms up add cumin seeds and slashed ginger. 


4.》Cook them briefly and add finely cleaved onion and saute them for 2-3 minutes till they become light pink in shading. 


5.》Presently add turmeric powder, red bean stew powder, salt, coriander powder and garam masala powder. Likewise add the entire green stew broken each into two sections. 


6.》Cook this for half moment and add new tomato puree. Blend everything and afterward cook entire masala for 6-7 minutes over low medium warmth. 


7.》Cook the masala till it begins to leave the sides of the skillet. 


8.》Add 150ml skimmed milk in little clusters, keep the curry mixing constantly. 


9.》Carry this gravy to a delicate bubble. 


10.》While sauce is bubbling take out the bubbled eggs from the dish and strip them off. 


11.》Presently tenderly slide these bubbled and stripped eggs in the curry and stew it for few moments and switch off the warmth. 


12.》Present with Soft chapati, firm paratha or steamed rice for a flavorful dinner. Plz share it

                           

                             IN HINDI

अंडा मसाला ग्रेवी एक भारतीय व्यंजन है जिसे उबले अंडे, प्याज, टमाटर, साबुत मसालों और मसाले के पाउडर से बनाया जाता है। भारत में अंडे की ग्रेवी कई तरह से बनाई जाती है। प्रत्येक घर और क्षेत्र में एक अलग नुस्खा हो सकता है। मैं अंडे की ग्रेवी कई तरह से बनाती हूं। 


सामग्री 


▢4 अंडे सख्त उबले हुए (पूरी तरह उबालने के लिए) 


▢1 छोटा चम्मच जीरा 


▢1 छोटा चम्मच अदरक (बारीक कटा हुआ) 


▢१ लाल प्याज कटा हुआ 


▢1 छोटा चम्मच हल्दी पाउडर 


▢1 छोटा चम्मच लाल मिर्च पाउडर 


▢1 छोटा चम्मच नमक 


▢२ हरी मिर्च 


▢1 छोटा चम्मच धनिया पाउडर 


▢1 छोटा चम्मच गरम मसाला 


▢1 कप टमाटर की ताज़ी प्यूरी (घर की बनी प्यूरी रेसिपी) 


150 मिली दूध स्किम्ड 


▢२ बड़े चम्मच हरा धनिया कटा हुआ 


अनुदेश 


1.》अंडे को पानी से भरे बर्तन में उबालने के लिए रख दें। (देखें के कैसे) 


2.》इसके साथ ही दूसरे बर्नर पर एक पैन गरम करें और तेल डालें। 


3.》तेल गरम होने पर जीरा और कटा हुआ अदरक डालें। 


4.》इन्हें एक मिनट तक पकाएं और बारीक कटा प्याज डालकर 2-3 मिनट तक हल्का गुलाबी होने तक भूनें. 


5.》अब हल्दी पाउडर, लाल मिर्च पाउडर, नमक, धनिया पाउडर और गरम मसाला पाउडर डालें। साथ ही साबुत हरी मिर्च को भी दो भागों में काट कर डाल दीजिए. 


6.》इन सबको आधा मिनट तक पकाएं और ताजी टमाटर की प्यूरी डालें। इन सबको मिला लें और फिर पूरे मसाले को धीमी मध्यम आंच पर 6-7 मिनट तक पकाएं। 


7.》मसाले को तब तक पकाएं जब तक कि वह पैन के किनारे न छोड़ने लगे। 


8.》छोटे बैचों में 150 मिलीलीटर मलाई निकाला हुआ दूध डालें, करी को हर समय चलाते रहें। 


9.》इस ग्रेवी को हल्का उबाल लें। 


10.》ग्रेवी में उबाल आने पर उबले हुए अंडे पैन से निकाल कर छील लीजिये. 


11.》अब इन उबले और छिले हुए अंडों को करी में धीरे से डालें और कुछ मिनट के लिए उबाल लें और आंच बंद कर दें। 


12.》स्वादिष्ट भोजन के लिए नरम चपाती, कुरकुरे पराठे या उबले हुए चावल के साथ परोसें।


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